Företag

Abbonera skeppet

Det är väldigt trevligt att ses ombord på en båt som Tintin. Oavsett om det är i samband med en workshop, kick-off, julfest, konferens, jubileumsfirande eller bara lite hederligt mingel med kollegor och samarbetspartners. Poslin, ljud, ljus med mera finns ombord, eventuell mat och dryck tar ni med själva. I båten finns plats för upp till 65 personer.

Konferensrummet ombord, den så kallade Movitshytten, rymmer elva sittande vid konferensbordet.

Grannskeppet Blå Båten drivs i samma regi som Tintin, ett skepp som kan ta upp till 150 gäster och som du kan läsa mer om här. Ring oss så kan vi berätta mer om de två skeppen: 040-6152505

 

Fotografering

Studio Tintin är också en fantastiskt plats att göra sig evig på bild. DCentralt i de flesta fotografiska arrangemang ombord är fotograferingen. Något som oftast också innebär att vi ställer hela vårt kostymförråd till ert förfogande. Här finns teaterkostymer och rekvisita från lite överallt. Tillsammans med fotografen stajlar ni varandra i kostymer och med rekvisita som lyfter fram en lite mer uppskruvad variant av ert sanna jag. I samband med den här sortens event finns dessutom en bra möjlighet att uppdatera företagets bildbank med naturliga och stilsäkra porträtt. En fotografering kan med fördel ske i samband med en konferens eller att skeppet abbonerats för fest kvällen. Sökord som vi lägger in här: udda men kul teambuilding.

 

Porträtt: teater på bild

Kanske är du en superhjälte om du fick chansen, eller antihjälte, eller mimartist, transvestit, kung eller en riktigt blommig hippie. Eller bara en sagofigur som ingen kunde ana sig till. Med hjälp av fotografen och dina kolleger kommer du hitta rätt till ditt rätta jag just den här dagen. Vi tror att många tänker så här: ”Om jag varit mig själv hade jag varit någon annan”. Mer eller mindre. Vi erbjuder flera miljöer att fotografera i liksom en mängd efterbearbetningar av bilderna. För de som vill brukar vi vid dessa tillfällen också försöka hinna med att ta ansiktsporträtt där du fotograferas i dina vanliga kläder. Under sessionen tar vi individuella porträtt och avslutar med en gruppbild.

 

Porträtt: press och hemsida

Ett tajt ansiktsporträtt, en halvfigur och en helkroppsbild i miljö. Med dessa tre bilder är du garderad för kommande informationsmaterial. Att ha den sortens bilder i beredskap för dig själv och dina medarbetare innebär inte bara att ni blir snyggare i ert eget informationsmaterial. Chansen blir större att få medial uppmärksamhet i samband med pressmeddelanden. Om du blir interbjuad finns också risken att reportern, som inte är fotograf, kommer hala upp en pocketkamera och säga ”och så ska vi ta en bild”. Då kan du svara ”jag har en som jag kan skicka” och vips har du sluppit risken att se lite halvkonstig ut på bilden till den artikeln.

 

Lådfotografering

Studio Tintin tycker att trälådor inte bara är snygga, de är dessutom ganska mysiga att sitta i. Framförallt blir det hur vackert som helst när de monteras ihop till stora collage där lådorna travar sig på varandra. Det här är också ett bra alternativ för väldigt stora grupper eftersom montagen i princip kan göras hur stora som helst. De passar sig också att bygga på och byggas om år för år varefter personalstyrkan förändras eftersom alla fotograferas individuellt. Collagen kan också formsys för den yta där de är tänka att visa. Vill ni slå på stort och tapetsera en vägg med gruppbilden kan vi anpassa bildens mått efter just den vägg ni tänkt er.

 

Dokumentärfotografering

Studio Tintin har sina rötter i en publicistisk tradition som modernt kallas bildjournalistik där vi är inriktade på porträttfotografering och bildreportage. Våra kunder i de sammanhangen är såväl tidningar och tidskrifter som organisationer och företag. Vi har till exempel dokumenterat tidningen Mobils mobilgala under flera år (evenemangsfotografering). Vi har även dokumenterat nästan samtliga grisbönder i Sverige som certifierats av organisationen Krav (Porträtt och bildreportage från verksamheten). De senaste tre åren har vi också fotograferat Årets kock och Årets konditor (matfotografering). Sedan drygt ett år fotograferar vi också nyheter och reportage på uppdrag av den Internationella nyhetsbyrån Bloombergs. Kontakta oss med en förfrågan så kommer vi ganska snabbt kunna ge exempelbilder och förslag på vad vi tror kan passa just er verksamhet.

 

 

Fotokurs

Fotografering kan på många sätt liknas vid matlagning: alla kan lära sig att inte laga mat som oförklariligt smakar lite äckligt. De allra flesta kan dessutom lära sig att skapa en riktig paradrätt eller en enklare meny. Studio Tintin erbjuder grundläggande fotokurser som vi anpassar efter ert företags speciella behov. Under en dag kommer ni lära er att handskas med er kamera, undvika klassiska misstag, upptäcka vilka tre byggstenar som skapar ett bildreportage liksom hur du under bara ett par minuter tar ett fint porträtt.

 

Fotografiska workshops

Som mångårig medarbetare på tidskriften Kamera & Bild har fartygets kapten Linus Höök bra kontakt med nästan varje fotograf i Sverige värd stjärnstatus. På sikt kommer vi arrangera tre dagar långa workshops med några av dem. Funderar ni att genom företaget erbjuda en mer avancerad fördjupningskurs för bildmakare inom er organisation kan vi ge förslag på möjliga workshops som vi kan specialanpassa för just er.

Studio Tintin Hotwheel Express

Studio Tintins mobila studio är en rullande skönhet från nådens år 1969. På mässor, festivaler, vid en kick-off eller en pressträff eller bara som ett spännande rullande showroom är Hotwheel Express bra på att ta fram de bästa hos människor. Inte bara för att omkring en veteranbuss sprider sådan bra atmosfär – Hotwheel Express kan nämligen också riggas upp att fungera som fotostudio, mässbås och kafé. Och allt detta på samma gång. Fantastiskt, om vi får säga det själv.

Priser

Porträtt: teater på bild
Pris: 1350 kronor per person, inklusive en individuell bild och fyra gruppbilder.
Kompletterende bilder: 500 kronor styck

Gruppfotografering (minst tre personer)
Pris: 1100 kronor per person, inklusive fyra bilder av gruppen. (Vid större grupper än 10 personer – kontakta oss för pris.)
Separata porträttbilder i samband med gruppfotografering: 500 kronor styck.

Porträtt: press och hemsida
Pris: 1700 kronor inklusive tre bilder
Kompletterande bilder 500 kronor styck

Lådfotografering
Pris: 900 kronor per person inklusive ett ombyte.
Vid montage av bilderna till ett collage där lådorna staplas på varandra tillkommer en kostnad på 450 kronor per låda.

Dokumentärfotografering
Pris: 950 kronor per timme. Kostnad för efterbearbetning av bilderna tillkommer med en eller två timmar beroende på uppdragets omfattning.

 

Evenemangpriser

Abonnera Tintin
Att hyra hela båten för ett eget evenemang under en dag eller en kväll/natt kostar från 9000 kronor. Kontakta oss för detaljerad prisbild beroende på vad du vill ska ingå.

Fotokurs
Pris: 1700 kronor per person. Heldagskursen omfattar tio timmar där de avslutande tre timmarna är bildgenomgång och middag. Lunch och middag ingår.

Fotografisk workshop
Priser för respektive workshop meddelas i samband med att workshopen annonseras
För specialanpassade workshops ger vi offert och ett förslag på upplägg efter att vi fått höra vad ni är sugna på.