Om Tintin

Studio Tintin är Sveriges kanske konstigaste fotografiska ateljé. Tänk dig en kombination av dagstidningars kulturporträtt och surrealistisk teater.

Kanske vill du ta en familjebild, en ny företagspresentation, bilder till ditt skivomslag, en blogg eller bara en gedigen samling nya facebookporträtt. Möjligen är det rent av är dags för någon att gifta sig.

Oavsett ger vi dig porträttbilder där du aldrig varit vackrare, mer sagolik, fantasifull eller personlig.

Med hjälp kreativa fotografer, en garderob hämtad från världens alla hörn och en stor mängd rekvisita skapar vi bilder som ingen annan.

Viktigast för bilden är förstås du. I galleriet här intill ser du några exempel på hur du kan föreviga bilden av dig själv.

Du hittar oss ombord på M/S Tintin vid Bassängkajen (Norra Neptunigatan 23) i Malmö.

Öppettider

Studio Tintin fotografi och event: Enligt tidsbokning alla dagar i veckan året runt.

Söndag: Oftast stängt

Ombord hittar du också Kapten Hammock Sommarkafé. (Nu stängt pga av att skeppet ska flytta till Hjälmarekajen)

Välkommen!

Vanliga frågor

Vilken sorts bilder erbjuder Studio Tintin?

Vi jobbar enligt en traditionell porträttradition som du känner igen från dagspressens kultursidor och månadsmagasinens blanka papper. En del av bilderna vrider vi till några extra varv och väver in lite teater i bilden. Ombord på studion finns nämligen ett kostymförråd med mängder av rekvisita att ha till hands under fotograferingen. Det gör att vi kan ge dig en stor bredd bilder att välja bland efter en session. Vi erbjuder också en varierad repertoar av hur bilderna efterbehandlas för att du ska hitta den fotografiska stil som passar dina bilder allra bäst.

Hur lång tid tar det att bli fotad?

En fotografering tar totalt mellan en och tre timmar beroende på vilken fotografisk meny du bokat in dig på. För att öka variationen i dina bilder rekommenderar vi också att du tar med dig en eller ett par ombyten av kläder som du känner dig extra snygg i. Efter fotograferingen bjuder vi på kaffe och kaka eller kanske ett glas champagne om andan faller på. Under tiden som du/ni pustar ut, bläddrar i tidskrifter eller fotar med mobilkamera bildbehandlar vi dina bilder. Efter en knapp halvtimme går vi tillsammans igenom bilderna och om du vill får du sedan i lugn och ro ta en påtår och gå igenom bilderna på egen hand för att vara säker på att du väljer rätt. På Studio Tintin behöver du aldrig betala för bilder du inte känner dig nöjd med.

Går det att bli sminkad innan fotograferingen?

Vi har förstått att många blir mest nöjda med att lägga sin egen makeup. Däremot har vi en stor mängd professionellt teatersmink som vi erbjuder den som vill. Vill du bli fixad av en makeupartist innan fotograferingen kan du boka till det separat, tillsvidare krävs däremot att du kontaktar oss minst en vecka i förväg.

Går det att hyra kläder från kostymförrådet?

Tyvärr har vi ingen möjlighet att hyra ut kostymer.

Får jag köpa bilderna på papper eller som digitala bildfiler?

De bilder du väljer att köpa efter fotograferingen får du får du fri användanderätt på, du får dem högupplösta på en skiva och kan alltså göra hur många utskrifter och förstoringar du vill. Vill du beställa professionella fotoutskrifter och förstoringar från oss erbjuder vi det till förmånliga priser. Vi erbjuder också inramning av bilder i de för studion karakteristiska guldramarna som finns i flera olika storlekar. Bilderna levereras inom en vecka med frakt till självkostnadspris.

Får kompisar följa med?

Ja, men det kan bli trångt i studion och i så fall finns Kapten Hammock Kafé ombord där det finns gott om plats att umgås. Idag kan vi erbjuda plats för mindre grupper som fotograferas samtidigt. Skulle ni vara en större grupp (upp till 20 personer) går det oftast att lösa lite beroende på vilken dag i veckan det gäller. Kontakta oss i så fall med en förfrågan.

Fotograferar ni på andra platser än i studion?

Vi erbjuder ett paket där vi lite beroende på väder går ut till olika platser i närheten av skeppet. Studio Tintin har även en mobil version: Studio Tintin Hotwheel Express, en veteranhusbil som flyttar studion var du vill i hela Skåne. Vi gör även gästspel i Köpenhamn vid förfrågan.

Gör ni annat än fotograferar på båten?

Vi tycker miljön ombord den 110 år gamla M/S Tintin är magisk när det kommer till kreativt skapande. Ombord arrangerar vi därför föreläsningar och workshops, ställer ut fotografisk konst och erbjuder konferenslösningar. Om vi har möjlighet hyr vi även ut hela båten till olika sorters evenemang.
Under hela sommaren håller också Kapten Hammock Kafé öppet torsdag, fredag och lördag mellan 14.00 och 20.00. Senare ibland om det är soligt väder.

Hur bokar jag tid?

Vill du boka tid för fotografering görs det lättast genom att mejla genom kontaktformuläret. Du kan också ringa till studion på 040-6152505. För akuta frågor går det bra att kontakta kapten Linus Höök direkt via mejlen linus@studiotintin.com