Privatpersoner

Fotografering

 

Porträtt: teater på bild

Kanske är du egentligen en 20-talsbohem längst där inne, en sådan som doppar din gåspenna i blod och vill skriva poesi men mest hänger på krog. Eller så är du en superhjälte, en cirkusartist eller något som ingen av oss ombord skeppet Tintin kunde fantisera ihop. Kanske ser du dig själv i krispigt svartvitt. Eller i världens mysigaste vintagelook eller som ett kulturporträtt i Dagens Nyheter. Vad vet vi? Vi erbjuder hursomhelst allt det och mer därtill när vi tillsammans innan fotograferingen tittar på bilder och diskuterar hur du vill lägga upp ditt besök hos oss.
Vi fotograferar därefter i tre olika miljöer och varvar med ett par ombyten. Bildmässigt tar vi både helfigur och tajta porträtt som du en stund efter fotograferingen får gå igenom. Då bjuder vi även på kaffe och en kaka. Eller kanske ett glas champagne om det känns extra festligt. Sessionen tar omkring en och en halv timme.

 

Gruppfotografering, minst fyra och max tio personer

Vi ställer hela kostymförrådet till ert förfogande för att ni ska hitta er egen stil, liksom hjälpa era kompisar, familjemedlemmar eller kolleger att hitta sin.
Därefter fotograferar vi mot två olika bakgrunder med ett ombyte.

Sessionen tar omkring en och en halv timme.

 

Möhippa/Svensexa

Stalja din kompis som ska gifta sig efter egenskaperna som han eller hon har. Eller ännu hellre – egenskaperna som han eller hon drömmer om!
Vi fotograferar den blivande bruden/brudgummen i fyra olika ombyten, i fyra olika miljöer och presenterar sedan minst tolv bilder som till exempel kan göras till en kalender som lyser upp ett gemensamt hem hela året.

Sessionen tar omkring två och en halv timme.

 

Blivande mamma

Att fotografera sin tjocka mage har på senare tid blivit omåttligt populärt. Studio Tintin har utvecklat konceptet till att kännas lite mer genuint, ungefär som när den blivande mammans mamma var gravid. Tänk sjuttio/åttiotalsmode, hårt blixt och färger som kan liknas vid gamla analoga pocketkameror. Ett bra koncept även för småbarnsfamiljer. När barnen blivit vuxna kommer ni kunna lura dem att ni såg ut sådär – säg bara att alla hade sådana kläder på den tiden.

 

Bröllopsporträtt

Vi gillar bröllop av alla sorter. Bildmässigt gillar vi att i de här sammanhangen ta ut svängarna ordentligt. Kanske vill ni ta en alternativ bröllopsbild före eller efter bröllopet. Eller rent av gifta er ombord! Sommaren 2013 kommer vi erbjuda drop-in bröllop under några lördagar där vi varvar borgliga och kyrkliga vigselförrättare. Innan dess kan du året runt få bra paketpriser på ett helt eget bröllopsevenemang. Se mer under ”Evenemang” här under och kontakta oss med förfrågan och önskemål.

 

Lådfotografering

Studio Tintin tycker att trälådor inte bara är snygga, de är dessutom ganska mysiga att sitta i. Framförallt blir det hur vackert som helst när de monteras ihop till stora collage där lådorna travar sig på varandra. Det här är också ett bra alternativ för väldigt stora grupper eftersom montagen i princip kan göras hur stora som helst. Trots att alla fotograferas individuellt. Till exempel om du vill samla hela släkten på en bild. Ni kan börja några stycken och därefter bygga på under åren.

 

Dokumentärfotografering

Att fota precis som i fina nyhetsmagasin och snygga kulturbilagor är lite av Studio Tintins specialitet. Vill du anlita oss för att ta naturliga porträtt i studio eller i det som ibland kallas ”naturliga miljöer” kan vi göra det både ombord Studio Tintin och andra platser där det passar er.

 

Evenemang

Du kan även abonnera hela skeppet för ditt eget evenemang. Kanske för att lära känna dina kolleger bättre, arrangera en konferens, släppa en bok, fira födelsedag, namngivningsfest eller kanske bröllop. Kanske ska ni bara träffas ett gäng som inte setts på evigheter.

Att hyra hela båten för ett eget evenemang under en dag eller en kväll/natt kostar från 9000 kronor. Kontakta oss för detaljerad prisbild beroende på vad du vill ska ingå.

Fotokurs

Fotografering kan på många sätt liknas vid matlagning: alla kan lära sig att inte laga mat som oförklariligt smakar lite äckligt. De allra flesta kan dessutom lära sig att skapa en riktig paradrätt eller en enklare meny. Studio Tintin erbjuder grundläggande fotokurser en lördag varannan månad. Under en dag kommer ni lära er att handskas med er kamera, undvika klassiska misstag, upptäcka vilka tre byggstenar som skapar ett bildreportage liksom hur du under bara ett par minuter tar ett fint porträtt. Datum för dessa hittar du under fliken Tintinevenemang.

 

Fotografiska workshops

Vi arrangerar fotografiska workshops med några av de fotografiska mästare som vi beundrar. Vad och när kommer att annonseras under fliken Notiser. Vi kommer på sikt också arrangera grundläggande fotokurser under en tio timmar lång heldag. Skulle du vara intresserad av en kurs? Meddela intresse till linus@studiotintin.com så får du information så fort något blir bokat.

 

Priser

Porträtt: teater på bild
Pris: 1350 kronor, inklusive en bild.
Kompletterende bilder: 500 kronor styck
Samtliga bilder: 3200 kronor (cirka 20 bilder)

 

Gruppfotografering (minst tre och max tio personer)
Pris: 1100 kronor per person, inklusive fyra bilder av gruppen. (Vid större grupper än tio personer – kontakta oss för pris.)
Separata porträttbilder i samband med gruppfotografering: 500 kronor styck.

 

Möhippa/Svensexa
Pris: 2800 kronor inklusive fyra porträttbilder liksom en gruppbild på alla deltagare.
Kompletterande bilder: 300 kronor styck.

 

Blivande mamma
Pris: 1350 kronor inklusive en bild.
Kompletterande bilder: 500 kronor styck.

 

Brölloppsporträtt
Pris: 2800 kronor inklusive tre bilder.
Kompletterande bilder 500 kronor styck.

 

Lådfotografering
Pris: 900 kronor per person inklusive ett ombyte.
Vid montage av bilderna till ett collage där lådorna staplas på varandra tillkommer en kostnad på 450 kronor per låda.

 

Dokumentärfotografering
Pris: 950 kronor per timme. Kostnad för efterbearbetning av bilderna tillkommer med en eller två timmar beroende på uppdraget.

 

Fotokurs
Pris: 1700 kronor per person. Heldagskursen omfattar tio timmar där de avslutande tre timmarna är bildgenomgång och middag. Lunch och middag ingår.