läs mer…

Eviga ögonblick med en ettåring


Journalisten Kristin Nord kom med sin familj till båten en halvljummen eftermiddag och har mejlat det längsta och finaste vitsordet en barnporträttör kan få:

– Vi gick till Tintin för att bilder på vårt drygt ettåriga barn samt en familjebild. Jag blev rekommenderad Studio Tintin av en kollega som berättade om konceptet:
ett helt kostymförråd som man kan rumla runt i för att sedan ta roliga bilder i kostym/utklädnad. Vi gick igång på tanken att mixa vanliga bilder på vårt barn med bilder med rekvisita såsom indianfjädrar/hatt/sjömansskjorta. Bilderna fångade helt vår sons uttryck och mimik, jag är väldigt imponerad av att fotografen Linus Höök på så kort tid lyckades uppfatta och fånga hans uttryck så tonsäkert.
Bilderna sticker dessutom tydligt ut från det vanliga barnporträttet. Mer humor och mindre stelhet. Med hjälp av enkel men roliga rekvisita, som t e x indianfjädrar och en gammal kista, skapade han något unikt. Och bilden på vår son i en trälåda, där han är iklädd en sjömansskjorta från 20-talet, känns tidlös magisk. Som om han var med i en film av Jan Troell. Jag upplevde att Linus Höök var väldigt bra på att vara kreativ i stunden och hitta nya roliga lösningar – inga kläder var planerade i förväg, utan vi gick på magkänsla där och då. Plötsligt hade sonen ingen tröja, Linus Höök knäppte loss och tog några fantastiska bilder med hängslebyxor utan tröja under. Inget man hade kunnat planera fram. Han jobbar alltså väldigt dokumentärt, vilket skapar en naturlig känsla i bilderna. Det är dessutom en häftig miljö, att gå på en båt för att ta porträttbilder. Det skapar en särskild atmosfär som jag tror syns i bilderna.

Jag vill rekommendera Studio Tintin till alla som vill prova på att ta lite annorlunda bilder på sig och sitt barn/sina vänner. Att man får gå loss bland kostymerna och prova sig fram till vem man vill vara – en romsk drottning, en sjökapten, en narr – är en upplevelse i sig.

Svara